Συστήματα Καθαρισμού-Απολύμανσης Αέρα

Τα προηγμένα Συστήματα Καθαρισμού και Απολύμανσης Αέρα, εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια, αλλεργιογόνα και μικρόβια, προστατεύοντας την υγεία σας από κάθε παθογόνο μικροοργανισμό. Κατάλληλα για κάθε χώρο, νοσοκομεία, κλινικές, γυμναστήρια, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφους, κ.ά.

Τα Συστήματα Καθαρισμού Αέρα φιλτράρουν το 99% των ιών SARS-COV-2

Λόγω της επιδημίας COVID-19, η οποία εξαπλώθηκε διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, το κριτήριο της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε και του σωστού καθαρισμού του, αποκτά πλέον μεγαλύτερη σημασία, ιδίως σε δημόσιους χώρους. Η χρήση ιατρικών μασκών στην καθημερινή ζωή έχει γίνει πλέον υποχρεωτική, και οι μάσκες αυτές εκτιμάται ότι εμποδίζουν τη μικροβιακή μετάδοση κατά 98% με βάση τα ισχύοντα πρότυπα. Ο έλεγχος του μικροβιακού φορτίου στην ατμόσφαιρα είναι εξίσου σημαντικός με τη χρήση μάσκας.

Αυτήν την νέα ανάγκη έρχεται, μετά από ενδελεχή έρευνα,  να καλύψει η εταιρεία μας με την παρουσίαση των Συστημάτων Απολύμανσης Αέρα που θα είναι διαθέσιμα από εμάς στην Ελληνική αγορά.

Τι είναι η συσκευή καθαρισµού αέρα & πως λειτουργεί;

Οι συσκευές καθαρισμού αέρα είναι συσκευές που με τη χρήση ειδικών φίλτρων καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενός χώρου από σωματίδια ρυπαντών, όπως βακτήρια, ιούς και αλλεργιογόνα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα αέρα του εσωτερικού χώρου.

Οι συσκευές αυτές δρουν ευεργετικά σε ασθενείς με αλλεργίες και άσθμα, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης για τη μείωση της συγκέντρωσης ή την απομάκρυνση ρυπαντών όπως ο καπνός του τσιγάρου, οι χημικοί ρύποι, η σκόνη, το χώμα, ο καπνός και οι αλλεργιογόνες ουσίες.

Τα συστήματα καθαρισμού αέρα διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένο σύστημα πολλαπλών φίλτρων και αντίθετα με άλλες συσκευές καθαρισμού αέρα είναι ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να απομακρύνουν τον μολυσμένο αέρα από το επίπεδο της αναπνοής.

Χρησιμοποιούν το κατάλληλο φίλτρο, True HEPA H14, με επαρκή επιφάνεια φιλτραρίσματος ανάλογη με τις δυνατότητες της συσκευής.

Η χαμηλή ταχύτητα ροής του αέρα (<0.45 m/s) μέσα από το φίλτρο συγκρατεί στο φίλτρο τα μικρά σωματίδια μεγέθους 0,3-microns καθώς επιτρέπει τη σωστή χρήση του μηχανισμού διάχυσης του φίλτρου HEPA.

Ο αέρας που εξέρχεται από το φίλτρο HEPA αποκτά επιτάχυνση στην έξοδο του φίλτρου εξασφαλίζοντας έτσι τη διάχυσή του σε ολόκληρο τον χώρο.

Με την τοποθέτηση του προ-φίλτρου F8 μπροστά από το φίλτρο HEPA, η ζωή του φίλτρου HEPA παρατείνεται. Ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα φιλτράρει τις πτητικές οργανικές ενώσεις και τις ανεπιθύμητες οσμές από το περιβάλλον.

Η γραμμική ροή στις συσκευές μας έχει σχεδιαστεί με ανάλυση CFD, έτσι ώστε να περνά από όλο το φίλτρο HEPA ίση ποσότητα αέρα και σε ίση ταχύτητα, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του φίλτρου.

Αποτελεσματικότητα

Οι ερευνητές της Microbiota μελέτησαν την απόδοση των συσκευών καθαρισμού αέρα N90 και N100 σε κλειστό χώρο χωρίς κυκλοφορία αέρα.

Η αξιολόγηση της απόδοσης των φίλτρων Ηepa και το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξαν ότι 98% του βακτηριακού φορτίου και 100% του φορτίου μυκήτων/μούχλας στην έξοδο του φίλτρου HEPA μειώθηκαν όταν το μοντέλο N90 λειτουργούσε στην 3η βαθμίδα, ενώ 99% του βακτηριακού φορτίου και 100% του φορτίου μυκήτων/μούχλας στην έξοδο του φίλτρου HEPA μειώθηκαν όταν η συσκευή λειτουργούσε στην 5η βαθμίδα.

Τα ίδια πειράματα έγιναν για το μοντέλο N100 και έδειξαν ότι 98% του βακτηριακού φορτίου και 97% του φορτίου μυκήτων/μούχλας στην έξοδο του φίλτρου HEPA μειώθηκαν στην 3η βαθμίδα, ενώ 99% του βακτηριακού φορτίου και 100% του φορτίου μυκήτων/μούχλας στην έξοδο του φίλτρου HEPA μειώθηκαν στην 5η βαθμίδα.

Γιατί να επιλέξω επαγγελματικό σύστημα καθαρισμού αέρα;

Τα Συστήματα Καθαρισμού Αέρα έχουν σχεδιαστεί από έμπειρους μηχανικούς στο Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας και ακολουθούν τα παρακάτω σημαντικά κριτήρια:

✔ Χρησιμοποιούν το κατάλληλο φίλτρο, True HEPA H14, με επαρκή επιφάνεια φιλτραρίσματος ανάλογη με τις δυνατότητες της συσκευής.

✔ Η χαμηλή ταχύτητα ροής του αέρα (<0.45 m/s) μέσα από το φίλτρο συγκρατεί στο φίλτρο τα μικρά σωματίδια μεγέθους 0,3-microns καθώς επιτρέπει τη σωστή χρήση του μηχανισμού διάχυσης του φίλτρου HEPA.

✔ O αέρας που εξέρχεται από το φίλτρο HEPA αποκτά επιτάχυνση στην έξοδο του φίλτρου εξασφαλίζοντας έτσι τη διάχυσή του σε ολόκληρο τον χώρο.

✔ Με την τοποθέτηση του προ-φίλτρου F8 μπροστά από το φίλτρο HEPA, η ζωή του φίλτρου HEPA παρατείνεται.

✔ Ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα φιλτράρει τις πτητικές οργανικές ενώσεις και τις ανεπιθύμητες οσμές από το περιβάλλον.

✔ Η γραμμική ροή στις συσκευές μας έχει σχεδιαστεί με ανάλυση CFD, έτσι ώστε να περνά από όλο το φίλτρο HEPA ίση ποσότητα αέρα και σε ίση ταχύτητα, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του φίλτρου.

∆είτε την αναλυτική παρουσίαση µας για να δείτε αναλυτικά τις προδιαγραφές του κάθε µοντέλου